Gös med pepparrot

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Vik fiskfiléerna dubbla och lägg dem tätt i en vid kastrull.
Tillsätt vatten så att det täcker fisken.
Smula i en fiskbuljongtärning.
Salta, normalt ett par teskedar.
Ta bort och kasta den nedersta hårda delen av sparrisen.
Topparna läggs i fiskkastrullen.
Sjud fisk och sparris varsamt i 2 min.
Sila av 3 dl vätska till en ny kastrull.

Koka upp den avsilade vätskan och grädde.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och vinäger.
Sjud såsen i 5 min.
Smaka av med färskriven pepparrot, salt och peppar.

Lägg upp fisken och ringla sås runt. Toppa med sparris och dill.
Kokt potatis och citron serveras till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.