St. Louis-style Spareribs - revbensspjäll av fläsk

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Skär bort den övre broskdelen som sitter fast vid benen, så art du får en trevlig fyrkantig form och helt raka ben.
Glöm aldrig att ta bort den sega och papperdaktiga silverhinnan på revbenens baksida.

Strö över rubben.
Låt sedan stå och marinera i kylen 1-4 tim.

Gör i ordning din grill för indirekt grillning.
När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110 och 120 grader slänger du in några nävar rökspån och låter sedan de rubbade revbenen rökgrilla 2 tim med bensidan neråt.

Vänd ribsen och grilla 1 tim till.

Lägg ribsen på aluminiumfolie,
Häll över äppeljuice och slå in till ett paket.
Lägg tillbaka på grillen ytterligare 1 tim.

Ta ut ribsen ur paketet, pensla med BBQ-sås och lägg tillbaka direkt på gallret 15 min så att såsen hinner karamelliseras.
Vänd efter halva tiden.
Dela dem mellan benen och låt gnagandet börja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.