Äppelpaj i stekpanna

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Låt ingefäran rinna av men ta vara på sockerlagen.
Häll sockret i en ugnstålig stekpanna och hetta upp tills det har smält.
Tillsätt smör, kanelstång och sockerlagen.
Vispa ihop tills du får en karamellsås.
Stäng av värmen.

Finhacka ingefäran.
Gröp ur äpplena med ett kuljärn.
Skalet ska vara kvar men se till att kärnorna inte kommer med.
Sätt ugnen på 175°.

Lägg äpplena snyggt och prydligt i stekpannan med karamellsåsen.
Strö över ingefäran.
Hetta upp pannan igen och låt stå på låg värme i 5?6 min.
Ta upp kanelstången.

Rulla ut degen och lägg den som ett lock på pajen.
Deglocket ska vara ca. 2 cm större i omkrets än pannan.
Tryck ner degsidorna och grädda pajen mitt i ugnen i ca. 1 tim.

Ta pajen ur ugnen.
Vänd med hjälp av ett stort fat, låt glida ner i pannan igen.

Servera pajen lite avsvalnad direkt ur pannan med vaniljglass, tjockyoghurt eller vispad grädde.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.