Marulk med sparrissallad och friterade rödbetor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Sparris:
Skala sparrisen - och dela så att den gröna och vita sparrisen blir lika tjocka.
Ta en stekpanna och fyll med vatten.
Lägg i en nypa salt.
Dela sparrisen i 1.5 cm stubbar.
Skär bort "roten" längst ner ca. 3 cm och kasta.
Koka sparrisen i ca. 4-6 min.
Den skall ej bli för mjuk.
Ta äppelcidervinäger och blanda med olja. Ca 1 del äpplecider 3 delar olja.
Salta och peppra.

Hacka korriander och häll i dressingen.
Vissa gillar mycket koriander - andra gillar det inte alls.
Blanda runt sparris med dressing och gör en liten hög på tallriken.

Marulk:
Putsa marulken så hinnor och senor försvinner - och få ut en fin jämntjock bit.
Lägg i ugnssäker form med lite olja i botten.
Fisken ska bli ca. 52- 53 grader varm (ca. 10-15 min beroende på ugn)

Rödbetor:
Tvätta och skrubba bort jord från rödbetorna - ta bort all stjälk.
Skiva rödbetor tunt med vass kniv - alternativt ta osthyveln.
Hetta upp oljan i panna - och lägg i rödbetorna.
Observera att de måste vara avtorkade från allt vatten innan annars sprätter det när du lägger i skivorna.
Testa dig fram.
Rödbetorna skall ej ta färg - ta upp dem på ett papper och låt oljan rinna av.
Strö på lite flingsalt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.