Hallonrulltårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Sylt:
Koka ihop hallon och socker i en kastrull utan lock ca. 20 min.
Gör ett syltprov genom att lägga lite sylt på en assiett - om sylten blir fast är den klar.

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Sikta ner den torra blandningen i äggvispet.
Vänd ihop till en slät smet.
Rör i vattnet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca. 5 min.

Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper med socker.
Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på.
Låt svalna.

Vispa grädden.
Bred grädde och hallonsylt på kakan.
Rulla ihop till en rulltårta.
Förvara i kylen fram till servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.