Pannkakstårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 55 min

Ingredienser

Tillagning

Pannkakor:
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen.
Låt gärna smeten stå och svälla i ca. 30 min.

Häll mineralvattnet i smeten strax före stekningen och rör om.

Hetta upp smör i en pannkakslagg (eller stekpanna), häll i ett tunt lager smet och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor.

Servera gärna med råraka bär och vispad grädde.

Vispa grädden.
Varva pannkakor, sylt, grädde och bär.
Toppa med grädde och bör och garnera med florsocker.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.