Karlsbaderbullar med blåbär och färskost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 30 st.

Karlsbaderdeg:
Smula jästen i bunken till matberedaren.
Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig.
Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 min.
Plasta degen och låt vila i kylen 30 min.

Fyllning:
Vispa smör och färskost fluffigt med en elvisp.
Vispa i lite i taget av florsockret, vaniljsockret och maizenan.
Vispa till en fin konsistens, sist blandar du i citronzest.
Låt stå kallt.

Blanda blåbär med strösocker och maizena i en bunke och ställ åt sidan.

Utbakning:
Kavla ut karlsbaderdegen till 40x48 cm på ett lätt mjölat bord.
Skär ut 30 st. 8x8 cm fyrkanter.

Spritsa en klick med creamcheesefyllning i mitten och lägg i några blåbär.
Vik över kanterna, lägg i pappersform.
Låt jäsa under duk i minst 60 min.

Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 min.
Låt svalna helt.

Glasyr:
Blanda florsocker och vatten till önskad konsistens till glasyr som hälls på när bullarna är bakade och svala.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.