Räksoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala räkorna och lägg dem i kylen.

Fräs skalen i olivolja och smör i en kastrull under omrörning.

Skala och skär löken och grönsakerna i bitar.
Lägg dem i kastrullen tillsammans med tomatpuré, lagerblad, kryddörter och paprikapulvret.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Häll i armagnacen och vinet efter några minuter.

Fyll upp med vatten tills skalen är väl täckta.
Koka upp och skumma eventuellt.
Låt sjuda i 10-15 min.

Sila av skalen och koka ner tills en tredjedel återstår.
Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 min.
Smaka av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt armagnac.

Lägg ner räkorna och låt dem bli varma.
Servera i varma tallrikar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.