fudgekladdkaka de luxe

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Fudge kladdkaka:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diam. med smör och lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen.

Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen.
Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.

Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet.

Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca. 21-24 min, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den.
Ta ut och låt svalna helt.

Tryffel:
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader.

Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav.
Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig.

När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.