Fiskfärslasagne med räkor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Fiskfärssås:
Finhacka löken och fräs ihop med olivoljan.
Tag undan hälften, lägg i färsen och fortsätt att fräsa ihop under omrörning,
Lyft ur färsen och ställ åt sidan, lägg i lökblandningen igen.
Häll i tomaterna och lägg i buljongen och persiljan.
Låt småkoka i 20 min, häll i vinet och fisken och smaka av med salt och peppar,

Béchamelsås:
Smält smöret och rör ihop med mjölet,
Koka upp mjölken och vispa i smörblandningen.
Krydda och vispa i parmesanosten.
Låt svalna.
Koka upp 1-2 l vatten, salta lätt.
Måtta upp pastaplattorna och lägg dem i det kokande vattnet.
Lyft ur dem och lägg dem i kallt vatten,

Bygg lasagnen genom att läggs béchamel i botten, sedan pastaplattor, sedan fiskfärssås.
Upprepa och avsluta med béchamel och lite riven parmesan.

Grädda i ugn 35 min tills lasagnen fått fin färg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.