Torsk- och saffranssoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Ta bort det yttersta lite hårda lagret på fänkålen.
Dela i två delar och skär bort den grova rotdelen.
Resten hackas fint.
Snitta och skölj purjolöken noga innan den strimlas.
Skala och skär moroten i riktigt tunna skivor.
Är den grov bör den delas först.
Skala och finhacka gul lök.

Fräs grönsakerna med olja och saffran i en kastrull.
Tillsätt vatten och vinäger.
Koka upp och smula ned fiskbuljongtärningarna.

Skär fisken i bitar med 2 cm sida.
Lägg bitarna i soppan och sjud allt sakta i 3 min.
Smaka av med salt och cayennepeppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.