- Portioner:
- Cirka tid: 90 min
-
Ingredienser
Tillagning
Smält smöret i en gryta.
Häll i mjölken och värm den till 37 grader.
Blanda i jästen med spadet i en stor bytta.
Tillsätt sirap, salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl.
Knåda degen slät.
Olja lätt en bytta med olja så inte degen fassnar när du sedan skall ta ur den.
Lägg över en plast och låt jäsa i 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg degen på mjölat bord.
Knåda degen en 1 min och sedan dela den i 12 delar.
Ett tips är att väga degen och dela med 12.
Då blir alla delar lika stora.
Låt jäsa mellan bakdukar i 20 minuter.
Kavla ut med kruskavel och nagga med en gaffel eller en naggare.
Grädda sedan i övre delen av ugnen i ca. 5 min.
Du gillar kanske också