Viltfärsbiffar med svampsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Plocka svampen själv! Skjut älgen själv också för den delen!

Ingredienser

Tillagning

1. Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i ca 10 min.

2. Borsta potatisen, lägg på en panna och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen ungefär 40 min.

3. Skala löken, riv hälften och hacka och fräs resten mjukt i smör.

4. Blanda färs med ströbrödet, lök och ägg. Tillsätt enbär, senap, konjak och rönnbärsgelé. Smaksätt med salt och peppar.

5. Forma biffarna av färsen och stek dem i ca 5 min på varje sida. Lägg dem i en form och håll varma under aluminiumfolie.

6. Skiva och lägg svampen i en het stekpanna och låt den ånga ur så att vattnet försvinner.

7. Skala och hacka löken och lägg den i pannan. Stek i smör tills svampen är gyllenbrun. Tillsätt buljong, gräde och gelé och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera biffarna med potatis, svampsås och vinbärsgelé (eller rönnbärsgelé).

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D