Cheesecake med lime och jordgubbar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Mixa kexen med kanel och det smälta smöret.
Tryck ut i en pajform med löstagbar kant.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Riv lime och pressa ur saften.
Lägg i en skål.
Tillsätt kesella, philadelphiaost och florsocker.
Rör till en jämn smet.

Ta upp gelatinbladen och smält försiktigt på svag värme i en kastrull, gärna med släpp-lätt-yta.
Tillsätt gelatinet i kesellasmeten i en tunn stråle under försiktig och noggrann omrörning.
Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen ett par timmar.
Dekorera med skivade jordgubbar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.