Chopped Beef Sandwich

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Klappa in rubben på köttet och låt det bli rumstempererat.

Gör i ordning din grill för indirekt grillning.
När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110 och 120 grader slänger du på ett par nävar rökspån, lägger in högreven och stänger locket.
Rökgrilla sedan 2 tim.

Ta ut köttet och lägg det i aluminiumformen och slå in i folie.
Ställ tillbaka i grillen på indirekt värme.
Låt stå tills innertemp är 93 grader, ung. 3-4 tim.

Låt köttet vila 15 min.
Lyft upp det ur köttsafterna som du skummar bort fettet ur och sparar.
Dra sedan sönder köttet med två gafflar, rensa bort senor och häll över så mycket av köttsaften som behövs för att göra det fuktigt.
När det är dags att äta blandar du i ett par matskedar BBQ-sås i köttet och serverar.
Kom ihåg att inte använda för mycket, men ställ gärna fram flaskan om fina gäster vill ha mer.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.