Bollito misto

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp vatten i din största gryta eller kastrull.
Lägg i nöt- och kalvkött tillsammans med hälften av de skurna grönsakerna och kryddorna.
Koka lugnt i ca. 1 tim

Lägg nu i kycklingdelarna och fortsätt att småkoka i drygt 30 min.
Pröva med en vass kniv att köttsaften från låren är helt klar.
Ta upp allt kött och vira in i folie men spara buljongen.
Ta också upp de kokta grönsakerna.

Skumma av eventuellt fett och sila resten av buljongen.
Häll tillbaka i grytan och lägg i resten av grönsakerna.
Låt sjuda i 20 min.

Gör under tiden såsen, en salsa verde.

Om köttet hunnit kallna, värm det några minuter buljongen tillsammans med grönsakerna.

Skär sedan upp det i fina skivor och servera med grönsaker, buljong och toppa med såsen i djupa tallrikar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.