Päronkaka med kokos och citron

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Smält matfett i en kastrull.
Vispa ägg, socker och sirap vitt och pösigt i en bunke.

Blanda mjöl, kokos, bakpulver och citronskal i en skål.
Häll matfett, mjölmix och mjölk i äggsmeten.
Blanda.

Bred smeten i en smord form, 21 cm i diam.
Tärna päronet, gärna med skalet kvar.
Strö päron och kokos över smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 30-35 min.
Låt svalna och vänd upp på sockrat bakplåtspapper.
Sikta över florsocker.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.