Fläskytterfilé med potatisgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 80 min

Ingredienser

Tillagning

Ugn 175 grader.

Skär en ficka i filén.
Blanda cream cheese med rucola och lite salt.
Fyll filén med blandningen och bind upp den med hushållssnöre eller fäst ihop med tandpetare.
Bryn filén runt om, salta och rulla den i den krossade pepparn.
Efterstek i ugnen ca 15 minuter.

Sås:
Kör alla ingredienser till såsen i en mixer tills den blir slät och krämig.

Potatisgratäng:
Blanda vitlöken med det smälta smöret och smörj en form med avtagbar kant.
Vispa äggulorna med crème fraiche, rör ner spenaten och nästan all ost.
Tillsätt det mesta av örterna och krydda med muskot, kajenn, salt och peppar.

Täck botten av formen med ett lager potatisskivor och bred ut några matskedar spenatblandning.
Fortsätt att varva potatis och spenat och avsluta med potatis.
Tryck ihop till en fast kaka.
Strö över resten av osten och det kryddgröna och täck med aluminiumfolie.

Grädda i mitten av ugnen drygt en timme eller tills potatisen är mjuk.
Prova med en sticka.
Tag bort folien de sista 15 minuterna så att gratängen får fin färg.
Låt svalna något, lossa kanten av formen och lägg upp på serveringsfat.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.