Korvbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 24 bröd.

Värm vätskan till ca 37°.
Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca. 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Dela degen i ca. 24 bitar.
Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca. 30 min.

Sätt ugn på 250 grader.

Pensla korvbröden.
Grädda mitt i ugnen i ca. 5-8 min.
Låt bröden kallna under bakduk på galler.
De går bra att frysa.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.