Confiterad grissida med jordärtkockskräm

  • Portioner:
  • Cirka tid: 8 min

Detta är en rätt för den som älskar sidfläsk! Den tar tid att göra men kräver minimalt med jobb.

Ingredienser

Tillagning

Använd en gjutjärnsgryta eller en emaljerad gryta. lag ner fläsket I den och fyll på med olja så det täcker hela biten. lägg ner rosmarin,vitlök och timjan.
ställ in I ugnen I 8h på 110-120 grader.
Ta upp biten och packa in den hart I aluminiumfolie och lag I kylen over natten.
Skala och skiva ner kortärtskockorna och koka dem med grädde och mjölken tills de är mjuka.
Häll av grädden och mixa kockorna, späd med grädden till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Skär fläsket i önskad form (kuber eller skivor) och bryn dessa runt om i smör på medelvärme.
Servera med krämen samt cornichons

Du gillar kanske också

Receptet av patrikliljenby Antal recept: 9 st