Sydfransk fisksoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Tina och skär smördegen i 2 cm breda remsor.
Pensla ena sidan med uppvispat ägg och strö över riven ost.
Vrid degremsorna ett halvt varv och baka av dem mitt i 225 grader varm ugn i 7-8 min.

Skär fisken i bitar med 3 cm sida.
Skala och skär fänkål, gul lök, purjolök och morötter i mindre bitar.

Låt olivolja och saffran fräsa samman utan att bränna i en rymlig kastrull.
Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och en knapp tsk salt.
Låt allt koka upp.
Lägg i hackad fänkål, gul lök, purjolök och morötter.

Sjud soppgrunden i 10 min.
Tillsätt fisk, grädde och majsstärkelse blandad med vatten.
Sjud soppan i ytterligare 5 min.
Salta och peppra.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.