Rostbiff

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Gnid in köttet med salt och peppar.
Sätt in en köttermometer.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Stek i 125 grader eller 175 grader tills termometern visar 60 grader.

Skala löken och förväll dem 5 min i vatten.
Lägg dem vid sidan om köttet när det stekt 30 min.

Ta det färdiga köttet ur ugnen.
Lös upp skyn som bildats i pannan med lite av lökspadet.
Skär upp köttet
Lägg upp det på serveringsfat tillsammans med lökarna.
Eller servera lök och sky tillsammans ur separat skål.

Ät varm med kokt eller bakad potatis, syltlök eller puckels och grönsallad.
Är också god kall med potatissallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.