Saffranskryddad lax- och musselgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka löken grovt.
Skär laxen i 2-3 cm stora bitar.
Hacka chilin mycket fint.
Stöt anis och fänkål lätt i en mortel.

Fräs lök och saffran med rapsolja i en kastrull.
Tillsätt laxbitarna och vänd runt.
Fortsätt med rotfrukterna, fänkål, anis, vinäger, vatten och en smulad fiskbuljongtärning.
Låt allt koka upp och sjuda i 5 min.
Slå i grädde, koka upp och smaka av salt och vitpeppar.
Till sist vänds avrunna burkmusslor ner i grytan.

Rosta bröd och dela diagonalt.
Servera grytan i portionsskålar och dekorera med bröd, blandade blad och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.