Abborrfilé med råstekt citronpotatis och kall sås på färska örter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Hacka dill, persilja, gräslök och salladslök.
Blanda med gräddfil, crème fraiche, rivet skal från 1/2 citron och saften från 1/2 citron.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt i ca. 30 min innan servering.

Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn.
Riv citronskal fint på rivjärn.
Blanda den rivna potatisen med citronskal, salt och peppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme och lägg i potatisen.
Tillsätt några klickar smör, pressad
citronsaft och blanda väl så att inte
potatisen bränns vid.
Salta och peppra efter smak.
Stek i ca. 10 min.

Torka abborrfilén väl med hushållspapper.
Salta och peppra vardera sida.

Smält smör i en stekpappa på medelstark värme och stek fiskfiléerna i ca. 2-4 min på vardera sida beroende på filéernas tjocklek.

Servering:
Garnera med svart stenbitsrom och en dillkvist

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.