Pocherad torsk med smörstekta kräftor, jordärtskockspuré, kräftsås och knaprigt sidfläsk

  • Portioner:
  • Cirka tid: 135 min

Ingredienser

Tillagning

Torsk:
Salta torsken och låt vila i kylen.

Jordärtskockspuré:
Skala och tvätta jordärtskockorna.
Låt koka i saltatvatten tills de är helt mjuka.
Häll av vattnet och tillsätt smör och citron.
Mixa med stavmixer eller i mixerkanna tills purén är helt slät.
Smaka av med salt.

Kräftsås:
Skala de råa kräftorna försiktigt.
Lägg skalen i en kastrull och rosta på hög värme några minuter.
Tillsätt lök, dillfrön och tomatpuré.
Täck med vatten och låt koka på svag värme i 20 min.
Tag av från värmen och låt fonden vila i 2 tim.
Sila sedan av skalen och tillsätt grädde.
Låt koka några minuter tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt.

Sidfläsk:
Skär sidfläsket i små tärningar.
Stek tills det är gyllene och krispigt.
Häll av fettet.

Servering:
Stek kräftorna i rikligt med smör.
Pochera torsken på svag värme i några minuter till 42 grader i innertemp.
Servera med färska grönsaker ex. morötter, ärtor och rädisor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.