Senapsmarinerad fläskfilé med grillade päron.

  • Portioner:
  • Cirka tid: 80 min

Ingredienser

Tillagning

Prep Tid: 30 min
Speciell utrustning: kryddkvarn eller mortel och stöt

I en kryddkvarn (eller med en mortel och stöt) virvel (eller pund) gnugga ingredienserna tills de är grovmalde.
Överför blandningen till en skål.
Reservera ca 4 teskedar där skon klämmer för päronen.

Vispa ingredienserna till marinaden i en medelstor skål.
Placera fläskfilén i en stor återförslutningsbar plastpåse och häll i marinaden.
Tryck luften ur påsen och förslut ordentligt.
Vänd påsen för att fördela marinaden. Placera på en tallrik och marinera i rumstemp i 30 min.

Förbered grillen för direkt matlagning på medelvärme (175° till 230° F).

Ta bort fläskfilén ur marinadpåsen, borsta köttet med olja och krydda.

Olja päronen lätt samt krydda.

Grilla köttet på direkt medelvärme, med grillocket stängt, ca. 15 till 20 min - vända 3 ggr.

Grilla päronen med snittytan ner på direktvärme i 8-10 min.
Vänd dem en gång.

Ta bort köttet och päronen från grillen och låt vila 3-5 min.
Skär fläsket i 1.5 cm tjocka bitar.
Servera varm med päronen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.