Bacon med mâchesallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Hetta upp 2 matskedar majsolja i en stor, tjockbottnad stekpanna.
Lägg i bacontärningarna och knaperstek på medelhög värme under flitig omrörning i ca 5 minuter.
Lyft upp bacontärningarna ur stekpannan med en hålslev och låt den rinna av på hushållspapper.
Lägg vitlök och brödtärningar i stekpannan och stek under omrörning tills brödet är fräsigt och guldbrunt runt om.
Lyft upp ur stekpannan med en hålslev och låt brödtärningarna rinna av på hushållspapper.

Häll rödvins- och balsamvinäger, senap och resten av majsoljan i en burk med skruvtock och skaka burken kraftigt.
Häll upp dressingen i en skål.
Du kan också blanda vinäger och senap i en skål och vispa i oljan tills dressingen är krämig.
Krydda med salt och peppar efter smak.

Blanda sallat och bacon i dressingen så att allt blir täckt.
Fördela salladen mellan tallrikar, strö krutonger över och servera.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.