Italiensk kyckling med rödvinssky

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Fräs löken tillsammans med socker i 2 msk olja i en kastrull.
Tillsätt vinäger, vin, fond och timjan.
Låt reducera tills hälften av vätskan återstår.
Sila genom finmaskig sil och värm skyn.
Red av med maizena utblandat i kallt vatten.
Smaka av med salt och peppar.

Skiva potatisen och blanda med 3 msk olja på en plåt.
Krydda med salt och peppar.

Rosta i mitten av ugnen ca. 30 min.
Sänk temperaturen efter 15 min till 200 grader.

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med salami och salviablad.
Salta, peppra och bryn kycklingen i olja.

Låt kycklingen steka med potatisen när det återstår 15 min av potatisens stektid.
Se till att kycklingen är genomstekt innan servering.
Servera med rödvinssky, ristad potatis och gärna färsk spenat eller andra späda salladsblad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.