Krondillsbakad Ringajögös

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Koka betorna i saltat vatten tills de blir lite mjuka, ca. 1 tim beroende på storlek.
Skölj dem i kallt vatten direkt efter koket så går det lätt att dra av skalet.
Dela dem i olika former och bitar.

Skala av det yttersta på getosten, lägg resten i en matberedare, mixa med grädden, citronsaft, citronskal och honung till en jämn och krämig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg getostkrämen i en sprits påse.

Värm olivoljan i kastrull (70-80 grader), plocka och repa örterna.
Spara lite örter till garnering.
Lägg resten i en blender eller i ett högt smalt kärl om du har stavmixer, slå på den varma olivoljan och mixa i någon minut.
Låt svalna i kylskåp.

Koka upp fiskbuljongen med öl och en nypa socker samt krondillen eller dillfron.
Fördela gösfilén i fyra kokotter, slå på den varma buljongen och täck med plastfilm och baka dem i ugnen i ca. 25 min i 100 grader.

Slå av ca. 1/2 dl av buljongen i en panna och värm betorna i pannan.
Salta och peppra.
Fördela betorna på fyra tallrikar, lägg fisken ovanpå.
Fördela kokosen och spritsa getostkrämen små bollar på tallriken.
Rör ut smöret i buljongen, skeda den smörade buljongen över fisken och droppa örtolja över betorna.
Garnera med örter.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.