Spansk kyckling med mochorocho-potatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Gnid in kycklingen med salt, olja, krossad vitlök och piri-piri.

Grilla den i ugnen eller på grill med lock ca. 30 min.
Kontrollera att kycklingen är helt färdig, dvs att köttsaften är klar.

Koka potatisen.

Skär paprika, tomat och lök i grova bitar och fräs i oljan i en kastrull.
Tillsätt vitlök, spiskummin och koriander.

Koka grönsakerna mjuka i ca. 5 min under lock och mixa dem.
Tillsätt tabasco. Salta och peppra efter smak.

Blanda såsen med nykokt potatis och garnera med tunt skivad salladslök.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.