Färsjärpar av älg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Arbeta samman färs med äggvitor.
Krydda lätt med salt och peppar.
Riv ost och finhacka timjan.

Tryck ut den till 8 fyrkantiga biffar.
Lägg en sträng med ost och timjan tvärs över och vik ihop färsen runt fyllningen.
Tryck ihop, särskilt i ändarna, så att fyllningen stannar kvar.

Förbered tillbehören.
Skär potatis och lök i klyftor, strimla moroten fint och större svampar delas.
Tillsätt bönorna.
Lägg allt i en rymlig stekpanna eller gryta och stek med smör och lite rapsolja.
Salta och peppra mot slutet.

Stek järparna.
Vänd dem i pannan så att de får färg runt om.
Sänk värmen och efterstek 8-10 min.

Serveras med grönsaker, stekt potatis, svamp samt gelé.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.