Kryddig kycklingsmörgås med bacon, tomat och sallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Prep 20 minutes
Grillning 4 to 5 minutes

Kombinera krydda ingredienser i en liten skål.

Koka bacon i en stor stekpanna på medelvärme, tills de skarpa, 10 till 12 minuter, vrida ibland. Dränera baconet på hushållspapper.

Förbered grillen för direkt matlagning på medelvärme (350° till 450° F).

Skär varje kycklingfilé på längden i halv, att skapa två långa remsor. En i taget, placera varje remsa, släta sidan, mellan två ark plastfolie och, med hjälp av en kött träklubba eller en brödkavel, pund till en även ¼-tums tjocklek. Pensla kycklingen remsorna på båda sidor med olja och krydda jämnt med ca 2 tsk kryddor.

Tillsätt majonnäs, citronsaft och het chili-vitlök sås i skålen med resterande 1 tesked kryddblandningen och rör om du vill kombinera.

Pensla de matlagning galler ren. Grilla Kycklingstrimlor direkt medelvärme, med locket stängt, tills köttet är fast vid beröring och täckande hela vägen till centrum, 4 till 5 minuter, vände en gång. Under den sista minuten av grillning tid, rosta brödet på direkt värme, vände en gång.

Sprida brödskivor jämnt med kryddad majonnäs. Montera varje smörgås med två salladsblad, två tomat skivor, två bacon strips och två Kycklingstrimlor. Servera genast.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.