Sandmarks kycklingschnitzel med spetskålssallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

1. Koka 1 kg potatis.

2. Skiva 1 spetskål tunt. Skala och grovhacka 2 st äpplen.
Skär ner 1 knippe rädisor i skivor. Lägg alltsammans i en stor skål och tillsätt 1 msk vit balsamvinäger, ½ tsk kumminfrön, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda runt ordentligt och tillsätt 2 dl matlagningsyoghurt.

3. Lägg kycklingfiléerna mellan 2 st plastfoliebitar. Ta en
köttklubba eller baksidan av en stekpanna eller kastrull. Banka kycklingfiléerna riktigt stora och platta.

4. På en tallrik knäcker du 2 st ägg och vispar upp dem. På
en andra tallrik har du 1 dl mjöl och på en tredje häller du
1 dl ströbröd. Krydda ströbrödet med salt och peppar.

5. Vänd kycklingen först i mjölet sedan i ägget och till sist i
ströbrödet.

6. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och stek kycklin-
gen på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

7. Servera med kokt eller pressad potatis och spetskålssallad.

Du gillar kanske också