Blåmusslor och torsk med röd quinoa och grön sås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg musslorna i en bunke och skölj med vatten.
Kontrollera varje mussla noga.
Är skalet trasigt eller om de öppnat sig och inte stänger igen när man trycker lite lätt på skalet, släng dessa.

Hacka lök och vitlök och lägg i en stor kastrull tillsammans med musslor och vin.
Låt ångkoka under lock på hög värme tills musslorna öppnat sig (ca. 5 min).

Sila buljongen i en kastrull och koka tills hälften återstår.

Vid servering, värm på buljongen och mixa den i en blender eller handmixer tillsammans med persilja och smör.
Efter detta bör såsen inte koka mer då den tappar i färg.
Smaka av med salt och peppar.
Plocka ur musslorna och blanda med quinoa och grönsaker.
Detta kan göras i förväg och värmas på slutet i micron eller i kastrull med lite olivolja.

Lägg fisken i ugnssäker form, pensla med olivolja, salta och peppra.
Tillaga i ugn, 125° i 15-20 min eller tills innertemp är 52°.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.