Röding med potatispuck, lökcréme och citronhollandaise

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Ugn 225 grader.

Blanda socker, salt, vitpeppar och dill.
Strö blandningen över rödingen och låt stå i kylen 1 tim.

Skala potatisarna och skär ut 2 runda puckar ur varje potatis med hjälp av en utstickare, eller skär dem runda eller fyrkantiga på fri hand.

Pensla med olivolja, strö över flingsalt och baka i ugnen på 225 grader ca. 45 min.
Hetta upp en stekpanna och stek löken försiktigt i smör tills den är mjuk och gyllene, ca. 20 min.
Mixa löken till en slät kräm och späd eventuellt med grädde.
Smaka av med salt och peppar.

Smält smöret.
Vispa äggulorna och citronsaften över vattenbad.
Vispa ner det smälta smöret först droppvis och sedan i en tunn stråle.
Smaka av med finrivet citronskal och salt.

Skala lökarna och koka dem i saltat vatten tills de mjuknat, ca. 10 min.
Lägg i morötterna efter halva tiden.
Smält smör och honung i en kastrull.
Lägg i morotstärningar, hela morötter och lök, bryn cirka 2 min.

Skrapa försiktigt bort salt och socker från rödingen med en kniv.
Smält smör eller olja i en panna och stek fisken på medelvärme ca. 2 min på varje sida.

Servera rödingen med potatispuck, lökcrème, hollandaisesås och garnera med morötter, lökar och några dillkvistar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.