Omelett med tomat och bacon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna.
Låt det rinna av på hushållspapper.
Torka ur stekpannan.

Dela och fräs tomaterna i olivoljan ca. 3 min.
Tillsätt salt och socker och fräs cirka 1 min.
Ringla över vinägern.

Blanda ihop ägg, vatten och salt med en gaffel bara så att det blir väl blandat.

Hetta upp rapsoljan och smöret i en stekpanna med sluttande kanter, ca. 22 cm i diam.
Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna.
Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

Luta pannan och låt den försiktigt glida ner till hälften på ett fat.
Lägg på de frästa tomaterna och baconskivorna.
Vik över den andra halvan.
Garnera med persilja.
Peppra.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.