Fransk köttgryta med äpplen

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Perfekt bjudrätt som bara blir godare om du gör den en dag i förväg.

Ingredienser

Tillagning

Bryn baconet lätt i stekpanna, lägg över på ett separat fat.

Bryn grytbitarna i smör tillsammans med pressad vitlök.
Salta och peppra.
Pudra över mjölet och rör om.
Tillsätt buljong och vin, börja med den mindre mängden, skalade schalottenlökar och lagerblad.
Låt grytan puttra på svag värme i 1,5-2 tim.
Späd med mer buljong och vin under tiden.

Stek kantarellerna i smör, ställ åt sidan.

Skär äpplena i bitar och tillsätt dem tillsammans med timjan.
Häll över bacon och kantareller, låt puttra ytterligare 15 min.
Smaka av med salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.