Ugnsstekta havskräftor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Lagerblad, vitpeppar, fänkål och timjan mixas till ett pulver.

Häll sedan i resten av ingredienserna, mixa till en sås.
Smaka av med salt och låt såsen stå och mogna i rumstemperatur någon timme.

Skölj de levande havskräftorna väl i kallt rinnande vatten.

Placera dem på en skärbräda.
Håll i havskräftan hårt med vänster hand och stick med en kraftig knivspets rakt ner i fördjupningen mellan ögonen strax bakom huvudet och klyv havskräftan.

Ta ur magsäck samt tarmen, knäck klorna.
Magsäcken är den lilla blåsvarta blåsan som sitter längst fram i huvudet.

Sätt ugnen på 275 grader.

Lägg kräftorna med den öppna sidan uppåt i en ugnsform.
Häll sås över varje kräfta, låt såsen dra in i havskräftorna i ca. 30 min.

Ställ in formen med kräftor i ugnen och låt dem få en gyllenbrun yta 10-15 min.

Serveras direkt på bordet med ett gott bröd till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.