Consommé

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Skölj skroven noga och ta bort så mycket fett och köttrester det går.

Rosta dem sedan i ugnen på 250 grader tills de är riktigt brynta.

Ta ut dem ur ugnen och lägg dem i en stor kastrull, fyll den med vatten och koka upp ordentligt.
Skumma av fonden noga, och sänk sedan temp.

Skala och skär grönsakerna i grova bitar och låt dem koka med tillsammans med örter och kryddor i 2-3 tim.

Sila buljongen och låt den reducera tills ca. två tredjedelar återstår.

Kyl ner den färdiga buljongen i en burk eller behållare och ställ den i frysen.
När du vill höra consommé på den tar du ut den och tinar i kylskåp i en sil med ett kaffefilter eller en silduk i.
Vätskan smälter först, och allt fett ovh protein fastnar i filtret.

Värm upp consommén och smaka av med salt, peppar, sherry och vinäger.
Servera ev. med lite plockat kött.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.