Kycklingsallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Salladen:
Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt.
Det här kan du förbereda dagen/dagarna innan.

Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 min.
Gör dressing under tiden (nedan).

Koka äggen så att de har mjuk kärna, det tar ca. 4 min.
Spola i kallt vatten.

Strimla eller hyvla morötterna.
Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare.
Lägg i kallt vatten.

Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar.
Varva samtliga grönsaker på ett fat.

Värm kyckling och ev spad, dra isär köttet i mindre bitar.
Lägg ovanpå salladen.
Häll spadet ovanpå.
Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan.
Smula skinka över och toppa med krutonger och ostbitar.

Enkel honungs- & senapsdressing:
Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka.

Krispiga krutonger:
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp tussar av brödinkråm, lägg i långpanna.
Ringla olja ovanpå, salta och peppra.

Rosta gyllene ca. 10 min, mitt i ugnen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.