Sparrissoppa med kräftstjärtar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Enkel och god!

Ingredienser

Tillagning

1. Skölj och bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i sparrisen och låt den koka under lock ca 5 min.

2. Ta upp sparrisen med en hålslev. Skär av de översta topparna och spara dem till garnering. Lägg tillbaka resten av sparrisen i grytan och mixa soppan slät med en mixerstav.

3. Häll i hälften av grädden och smaka av med sherry eller citron, salt och kajennpeppar. Låt soppan koka upp och vispa i maizenaredningen. Låt koka någon min. Blanda i den sparade sparrisen skuren i mindre bitar.

4. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem. Blanda ner kräftstjärtarna i grädden och tillsätt dill.

5. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg en klick kräftgrädde i varje sopptallrik och häll den heta soppan över.

6. Servera genast med rostat bröd till.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D