Skallerormsragu

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skär ormen i bitar, ca fem centimeter långa.
Fräs ormköttet i olja i en panna på ganska hög värme.

Lägg i en handfull strimlad vitkål, en strimlad morot och en klyftad rödlök och ett hekto färska champinjoner i klyftor.
Lägg på ett lock och stek i 15 min.

Vänd på köttet några gånger och rör i grönsakerna.
Fyll på med en kaffekopp vatten, så att det inte kokar torrt.

Tillsätt kokosmjölken, ostronsåsen och låt det puttra vidare i 15-30 min.
Skär i köttet och känn när det har blivit mört.
Salta efter smak.

Servera med basilikakryddade nudlar.
Dekorera med tunnskivad purjolök och limeklyftor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.