Kokt kolja på vintervis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp vatten smaksatt med en tärning fiskbuljong.
Skala och dela en liten gul lök.
Lägg löken i vätskan tillsammans med en halv tesked grovt stött vitpeppar och en tesked salt.
Koka upp och sjud vätskan några minuter.

Dela fisken i portionsbitar som läggs i en annan kastrull.
Sila vätskan över fisken och låt den sjuda i 3-4 min under lock.
Skölj ur den första kastrullen och sila av hälften av vätskan från fiskkastrullen till denna.
Koka upp med grädde och vinäger.
Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Smaka av med salt och cayennepeppar.

Servera fisken med sås, räkor, stekta brödsnittar, ärter, citron och kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.