Läckra kanelbullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Variera smaken genom att byta ut rörsockret i fyllningen mot brunt farinsocker. Passar fint ihop med kanel.

Ingredienser

Tillagning

Ca. 40 st.

Smula jästen i köksassistentens bunke.
Häll över mjölken (behöver inte värmas) och rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt det mesta av mjölet, smör i klickar, socker, ägg, salt och kardemumma.
Bearbeta degen länge i maskinen (5-10 min) tills den blir riktigt smidig och blank.
Tillsätt ev. ytterligare mjöl.
Låt jäsa varmt under plastfolie till dubbel storlek minst 30 min.

Gör fyllningen under tiden:
vispa samman alla ingredienser.
Ströbrödet hjälper till att hålla fyllningen på plats i bullarna.

Ta upp degen på bakbord, knåda lätt och dela i två delar.
Kavla ut varje del till en stor rektangel.
Bred på kanelfyllningen.
Rulla ihop från långsidan till en lång rulle.
Pensla kanten med lite vatten så fäster den bättre.
Skär i 2-3 cm bitar.
Lägg glest på bakpappersklädda plåtar eller i bullformar.

Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca. 30 min.
Sätt ugnen på 250 °C.

Pensla bullarna försiktigt med det
uppvispade ägget.
Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen 5?8 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.