Glasstårta med mandelbotten

  • Portioner:
  • Cirka tid: 300 min

God efterrät! Lätt att ha i frysen och skära tårtbitar när det passar till fikat.

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Finmal mandeln med en mandelkvarn.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa. Blanda i den malda mandeln.

4. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant. Grädda mandelbotten mitt i ugnen ca 25 min och låt svalna.

5. Hacka dajmen fint med en kniv. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden tjock. Blanda äggsmet, grädden och vanillinsocker.

6. Häll glassmeten på mandelbotten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

7. Garnera tårtan genom att pudra över kakao. Servera!

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D