Citronbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 240 min

Ingredienser

Tillagning

Dag 1:
Blanda jäst och vatten med vetemjölet.
Rör ihop och låt degen jäsa 3-4 tim eller över natten.

Dag 2:
Gräddas i 210°C,
Tillsätt de övriga ingredienserna till fördegen och knåda degen väl.
Låt degen vila 30 minuter under duk.
Forma sedan degen till två runda bröd.
Degens elasticitet kan testas genom att den dras ut.
Den ska kunna bli så tunn att man kan se igenom den.
Pensla med olja och doppa bröden i lite durumvete.
Jäs bröden i ca 40 min.
Vänd dem sedan upp och ner och lägg på en smord bakplåt.
Sätt in bröden i ugnen och grädda i 15-20 min.
Låt svalna på galler.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.