Potatiskaka med Västerbottenost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ffantastisk till älgstek eller annat viltkött

Ingredienser

Tillagning

Skala potatis och riv på den grövsta sidan på rivjärnet. Strimla löken fint, inte för långa strimlor bara.
Smör en springform med smör.
Varva potatis, lök, ost, salt och peppar och i formen. Det är viktigt att kakan får lite höjd (ca 4 cm) om den blir för låg ta fler potatisar.
Grädda i 225°C cirka 45?50 minuter, tills kakan är mjuk och har fått fin färg.
Skär i tårtbitar och servera

Du gillar kanske också

Receptet av Anighean3 Antal recept: 27 st

Jobbar på Grövelsjöns Fjällstation sedan sommaren 1999, och sedan 2009 i köket med huvudansvar för Caféets bakverk. Det roligaste inslaget i arbetet är när jag får släppa loss kreativiteten på Bröllopstårtor och Födelsedagstårtor. Stora som små.