Mustig Coq au Vin med vitlöksfräst svamp

  • Portioner:
  • Cirka tid: 44 min

Ingredienser

Tillagning

Koka riset enl. anv. på förp.

Skär kycklingen i stora bitar.
Krydda med salt och peppar.
Strimla baconet.

Skala och hacka vitlöken.
Grovstrimla purjolöken och dela eventuellt svampen.

Bryn kycklingen runt om i matfettet i en stekpanna tills den fått färg.

Lägg över kycklingen i en gryta.
Häll på vin, vatten och fond.
Tillsätt lagerblad och timjan.
Låt koka under lock i ca. 5 min.

Fräs under tiden bacon, vitlök, purjolök och svamp i matfettet i stekpannan.
Lägg ner det i grytan.

Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan.
Koka på svag värme ytterligare 6-8 min.

Servera grytan med ris eller annat gryn.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.