Lax med skaldjur och svamp

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Värm vin, grädde och vatten i en kastrull.
Fräs smör och mjöl utan att det tar färg i en annan kastrull.
Späd med den varma vätskan och smula i en fiskbuljongtärning.
Sjud såsen ytterst varsamt i 5 min.
Smaka av med salt och peppar.

Skär laxen i bitar med 5 cm sida.
Skiva eller dela champinjonerna.

Stek fisken i lika delar smör och rapsolja.
Stek även svampen.
Lägg upp några fiskbitar på varje tallrik, ringla sås runt och toppa med svamp, musslor och räkor.
Skaldjuren värms ytterst försiktigt ovanpå potatiskastrullen.
Kokt potatis och citron i klyftor bjuds till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.