Marinerad kyckling

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

40 min + 6 tim!

Blanda madeiravin med grovt krossade enbär, hackad gul lök, kalvfond, hackad timjan, vitvinsvinäger och kummin.
Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden i 6 tim.

Ta upp kycklingfiléerna och låt dem rinna av.
Vänd i vetemjöl, krydda med salt och vitpeppar.
Stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja i panna så att de får fin färg.
Efterstek dem 15 min i 175 graders ugn.

Koka upp vatten, madeira, grädde, kalvfond och timjan.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Smaka av med svartvinbärsgelé, soja, salt och peppar.
Servera med lättkokt blomkål och broccoli samt stekt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.